POSEIDONIA
POSEIDONIA
Kada Scotland Yard u Monte Karlu uhapsi Irenu Orletz, prelepu damu neobičnog zanimanja i nesvakidašnjih sklonosti, njena družica u ljubavi i kriminalu, Belinda Meredith, započinje očajničku akciju ne bi li je izbavila iz nemilosrdnih kandži javnog reda i morala.
Na njeno ne baš malo iznenađenje u odsutnome trenutku, umesto pucnjave i krvi, na mestu Ireninog zatočeništva zatiče višeg inspektora Chesterfielda, koji devojkama daje šansu da se iskupe za svoja nedela.
Sve što treba učiniti je da se ukrcaju na “Posejdoniju”, najveći i najtajanstveniji brod koji je ikada plovio okeanima, razotkriju mahinacije američkog multimilijardera sa jakim političkim vezama Josepha Baxtera i uz to raskrinkaju i onesposobe nemilosrdnu i do zuba naoružanu organizaciju Doppelblitz.
Sitnica, zar ne?
Spremite se za najveću viktorijansku pustolovinu ikada napisanu na ovim prostorima, prepunu neočekivanih obrta, vrcave erotike i neprestane jurnjave.
Posejdonija dolazi!
Stevan Šarčević

 

Aleksandar Žiljak (Zagreb, 1963) jedan je od najznačajnijih i najplodnijih hrvatskih pisaca znanstvene fantastike. Diplomirao je i magistrirao na Elektrotehničkom fakultetu u Zagrebu. Bavi se ilustracijom, pisanjem, prevođenjem i uređivanjem. Uz više zbirki priča, objavio je romane “Irbis” (2012, srpsko izdanje 2014), “Poseidonia” (2014) i “Zagonetka Zmajskih otoka” (2015). Roman “Poseidonia” objavljen je 2016. u Češkoj Republici. Aleksandar Žiljak dobitnik je ukupno devet Nagrada SFera, najprestižnijih hrvatskih nagrada za ostvarenja iz područja fantastike.

 

poseidiona-korica-smol