Tri romana i dve POLEMIČKE knjige (napisane u maniru beletristike), gansko-srpskog pisca KODJOA VANGORSKOG u izdanju Argus Books&Magazines:

 

 

GOLDBERG & ROZALINDA; roman.

Autobiografska priča o iskušenjima odrastanja u uslovima Drugog svetskog rata i revolucije. Kako su bombardovanja, klanja, streljanja i nemaština šamarali zbunjenog i razmaženog dečaka iz beogradske buržoaske porodice. (Portreti i mišljenja raznih savremenika, koji su postali istorijske ličnosti.)

442 stranice: 360 dinara.

 

 

 

 

ANĐELČE NENSI; roman. (Prva knjiga „Afričke Trilogije“.)

Bolno duhovit prikaz života u afričkim slamovima. Istinita, (ali duhovoto i poetski romansirana) priča o prevarancijama i „ljubavnim zgodama“ afričke „pepeljuge“. Usponi i padovi prelepe tinejdžerke Nensi koja živi u svetu u kojem crna magija i trgovina ljudima usmeravaju život.

(Roman je početkom veka dostigao kultni status u anglofonskoj Zapadnoj Africi.)

413 stranica:  990 dinara.

 

 

 

ISPOVEST GOSPOĐICE KOVALSKI“; roman. (Druga knjiga „Afričke Trilogije“.)

Špijunske, ljubavne i diplomatske vratolomije, pravdoljubive, ali bolno naivne Aleks Kovalski. Veristički i užasavajući opisi scena iz krvavog etničkog građanskog rata u Africi! Prikaz pozadine interesa velikih sila u krojenju savremene istorije i načini navlačenja lokalnih političkih vođa da služe inostranim interesima.

396 stranica: 990 dinara.

 

 

 

 

OSTRAŠĆIVANJE PROŠLOSTI“; beletristika.

Bolno istinita, ali i surovo duhovita priča o inžinjeringu „rodoljublja“ i pristrasnim tumačenjima istorije naroda Centralnog Balkana. Kako se „istorija“ zloupotrebljava u svrhu političke manipulacije i šta je dovelo do toga da se Avnojevska Jugoslavija pamti na tako različite načine.

225 stranica: 690 dinara.

 

 

 

 

SUDBINA ZLAPoreklo, širenje i SUDBINA ZLA; beletristika.

Jedna od najčudnijih knjiga koje su ikada napisane.

  1. Vrckava kritika dosadašnjih teorija o nastanku svega što postoji i priča o suštini postojanja. U „SUDBINI ZLA“ je iznet delimično nov filozofski sistem baziran na dinamičnom prožimanju kosmosa i napredvidljivosti promena.
  2. Kako je nastao Homo sapiens i kako je Čovek postao svestan da može da koristi zlo u sopstvenu korist! Kako se to zlo širilo zahvaljujući dobronamerno nametnutim predrasudama.
  3. Šta nam donosi budućnost? Nagađanja o daljoj biološkoj evoluciji Čoveka; „propast sveta“ u četiri varijante. Ima li nade da ćemo uspeti da preživimo kao vrsta?

SUDBINA ZLA je pisana čitavih šezdeset godina; rasla je i bivala dograđivana naučnim saznanjima do kojih se u međuvremenu dolazilo.

393 stranice: 990 dinara.